Samos - San Xil

EL CAMINO DE SANTIAGO 2013

Erik og Peter Hjulmand

Samos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal overnatte hos munkene i Samos, hvis vores etaper kommer til at passe med, at vi er i Samos mellem kl. 14.00 og kl. 16.00, hvor munke ne lader pilgrimme komme ind i klosteret for at overnatte og der i øvrigt er plads til hos. Det er nemlig ret populært at overnatte i klosteret.

 

Samos kloster er et af de meget berømte klostre, der omkring år 1.000 hørte under Cluny i Frankring. Cluny kloster var, det kloster der var toneangivende i hvorledes den kristne tro rettelig skulle forkyndes og hvorledes klosterlivet skulle leves og derudover var vogter af kristendommen på den Iberiske halvø.

 

Klosteret i Samos er meget stort og er idag meget velholdt og har en meget smuk beliggenhed.

 

Caminoen fra Triacastelta til Samos er en utrolig flot vandringsvej igennem umødelige store grønne skove og især om morgenen i den Galiciske tåge er der oget særligt ved at vandre i en stilhed kun afbrudt af en fulgs fløjt eller en kos muhen.

 

Her er stilhed og skønhed i højsædet og det er her ens tanker kan gå på vandring og man kan vandre kilometer efter kilometer uden at mærke at tiden går og man har bevæget sig.

 

Læg mærke til den gule pil - den angiver retningen via skal vandre.

Klosteret i Samos

 

 

Camino France

 

Vi kom ikke til Samos, da vi valget at gaa over San Xil.

 

Vandringen over San Xil er ca 7 km kortere til Sarria end via Samos og gaar igennem skove og aabne landskaber, hvor vandring via Samos godt nok for en del af vandringen er gennem skov, men de sidste mange kilometer er langs en befaertet lande

vej.

 

I middelalderen havde San Xil et kloster der kunne maale sig med Samos, men der er nu helt forsvundet.

 

Sarria vandre man igennem. Sarria er en paen stor by, men har ingen rigtige sevardigheder, bortset fra at man paa Caminoen kommer over en bro, der er bygget under romertiden.

 

Saa man kan sige at vandringen over San Xil blev lidt af en fuser.

Læg mærke til, at der er sne

Så er der kun 125 km til Santiago - kun 3 dage tilbage

Copyright © 2012 . All Rights Reserved