O Cebreiro

EL CAMINO DE SANTIAGO 2013

Erik og Peter Hjulmand

O Cebreiro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Cebreiro er Caminoens ældste by og består af en række meget gamle og totalt renoverede huse og caminoens ældste kirke.

 

Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og indtrykket er, at man gør alt for at bevare denne særegne samling af huse med de små gader og stræder. Byen er beliggende i over 1.400 ms højde og ligger ved indgangen til passet over Area.

 

Byen er nærmest som et museum, selvom der bor borgere i lands- byen og der drives sovenirbutikker og der er felere alberques.

 

Det er en tidslomme man havner i her ude i et fantastisk Gallisisk landskab, hvor tågen og regnen hersker i foråret og efteråret og hvor der er sne om vinteren.

 

Byen er et ophold værd, fordi der ikke findes noget lignede på hele Caminoen. og i det heletaget i Spanien.

 

 

 

Camino France

 

Vi overnattede i Foncebadon, der er en lettere forfalden og kun en samling huse, hvor der er 3 alberques. Den er sidste samling huse inden Cruz de Ferro. Vi er oppe i over 1.400 m hoejde.

 

Om morgenen var der sne og der var slud.

 

Det ioevrigt koenne landskab var bare daekket i sne og taage og det hele saa graat og meget lidt indbydende ud. Noget af en kontrast til sidst jeg var her.

 

De faa pilgrimme der denne morgen havde begivet sig ud paa Caminoen var pakket godt ind i varmt toej og poncho.

 

Vi kunne ikke vandre paa stien, paa grund af faren for at glide paa stien, men bruger asfaltvejen. Men tro ikke at den er nemmere at vandre paa, da stigning og fald paa vejen faktisk er stoerre end paa stien - og det tager kraefter.

 

Vi fik taget de obligatoriske fotos af stenbunken og den store traepael med det lille jernkors.

 

Vi skal jo videre, vi skal idag gerne naa Ponferrada.

 

 

Alberque i O Cebreiro

Copyright © 2012 . All Rights Reserved