Arzúa

EL CAMINO DE SANTIAGO 2013

Erik og Peter Hjulmand

Arzúa

Arzúa er nok Caminoens længste mest kedelig by. Den er over 2 km lang, men iøvrigt ikke med mere end knap 7.000 indbyggere. Så det synes som om der kun er en husrække på hver side af en i øvrigt meget bred landevej.

 

Byens bebyggelse er også relativ ny og den gamle bydel er heller ikke videre interessant.

 

Så man løber hurtig tør med at skrive om byen og dens opland.

 

Arzúa er for mange pilgrimme den sidste overnatning inden Santiago. Der er godtnok omkring 40 km til katedralen i Santiago og for mange - selv i god form efter at have vandre i flere uger - en lang vandring.

 

Men der sker også noget med pilgrimmen der gør at nu vil han gerne tage det sidste lange træk - Santiago trækker - og manhar glæden i sig til at i efter-

middag når vi til katedralen og krelikvierkramme Jacobs statue i alteret i katedralen og besøge hans jordiske rester i krypten neden under.Så mange pilgrimme starter tidligt og gerne i mørke for at nå til Santiago ofte efter 8-10 timers vandring.

 

 

Camino France

 

For Peter og jeg er det sidste overnatning før Santiago. Vi kom sent ind til vores overnatningssted, der ligger midt på hovedgaden i Arzúa.

 

Et rigtig pænt Hostal, og vi opdager at vi faktisk er de eneste der bor på hotallet.

 

Som nævnt har vi ikke set mange pilgrimme på vej mod Santiago, og luksus pilgrimmene bor nok på hoteller, der har en lidt højere klasse.

 

Der er en rigtig kold aften og det er regnfuldt, så vi går faktisk kun ned på gaden og 25 m hen i en bar for at få noget at spise. Og så tilbage og i seng for vi skal tidlig op i morgen vi har jo næsten 40 km foran os og vi vil gerne være i Santiagi ikke alt for sent.

 

Næste morgen - sidste dag på Cami- noen for os i denne omgang - skal vi tidligt afsted.

 

Det bliver lyst omkring kl. 7.30, men da vi står op kl. 6.00 kan vi se, at dagen bringer en udfordring. Det står ned i staver med regn.

 

Så ikke blot skal vi ud i mørke og gå den første time med pandelampe, men det skal også foregå i poncho og undgå at trampe i for mange vand pytter og gå i for mange vandrender på stien.

 

Først 10 km fremme er der en bar åben, så vi kan få noget morgenmad og komme i ly for regnen.

 

Næste gang vi kan holde pause er næsten halvvejs til Santiago på en bar i en mindre landsby, der gennemskæres af en voldsom trafik- keret landevej.

 

 

Copyright © 2012 . All Rights Reserved